Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Babičko, dědečku, vyprávěj ještě jednou!

Datum publikace1. 6. 2012, 11.45
TiskTisk

Katechetické a pedagogické centrum biskupství Ostravsko-opavského pořádá v pondělí 2. července 2012 setkání „Babičko, dědečku, vyprávěj ještě jednou', jehož cílem je ukázat na hodnotu mezigeneračních vztahů mezi vnoučaty a prarodiči a na hodnotu tradice, zkušeností, vzpomínek nebo starých věcí.

Ostrava: Diecézní setkání dětí s otcem biskupem Františkem Václavem Lobkowiczem se koná již tradičně dopoledne v areálu Kamenité pod Prašivou a odpoledne přímo na hoře Prašivá. Po zahájení v 10.00 h a slavení mše svaté s otcem biskupem v areálu Kamenité pokračuje setkání přímo na hoře Prašivá. Od 13.00 mohou děti i jejich rodiče a prarodiče procházet jednotlivá stanoviště, kde si budou moci zahrát hry, které si hrávali jejich dědečkové a babičky. Setkají se s dědečkem dráteníkem a dozví se, co dělá. Možná poznají či uhodnou, k čemu kdysi sloužily některé dnes už běžně nepoužívané věci. Podívají se, z jakých modlitebních knížek se modlívala babička, nebo se dozví, proč se říká, že je někdo starý jako Metuzalém. Celá pouť bude ukončena v 15.30 h společným požehnáním. Již nyní se mohou děti a jejich prarodiče zapojit do přípravné fáze a podělit s ostatními o to, co společně vytvářeli nebo zažili. Když činnost zdokumentují a zašlou na adresu Katechetického a pedagogického centra, mohou si pak přímo na Prašivé 2. července 2012 nebo v on-line galerii obrázky či výtvory prohlédnout a navzájem se obohatit.

Autor článku: Mgr. Marta Vacušková
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou