Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Benedikt XVI. na cestě na Světové setkání rodin

Datum publikace1. 6. 2012, 13.16
TiskTisk

V pátek 1. června 2012 odpoledne přiletí na Světové setkání rodin do Milána Benedikt XVI.  Po oficiálním přivítání představiteli města a státní správy jej čeká setkání s tamními obyvateli na náměstí před dómem.Večer Svatý otec navštíví operní dům La Scala, která při této příležitosti uvede speciální koncert.  VII. Světové setkání rodin začalo v úterý, Benedikt XVI. v Miláně setrvá do neděle.

Milán:  Arcibiskup italské hospodářské metropole, kardinál Angelo Scola, zahájil v úterý ve veletržním centru výstavu o rodině, počítá se s 50 000 návštěvníky u více než stovky stánků.  Ve středu dopoledne byl oficiálně odstartován pastorační kongres, na který se přihlásilo 7000 účastníků.

Od pátku do neděle bude na setkání přítomen papež Benedikt XVI. V sobotu dopoledne má na programu setkání s kněžími, řeholníky a řeholnicemi v milánském dómu. V 11 hodin se setká s biřmovanci na stadionu San Siro. Sobotní den bude zakončen slavnostní vigilií na letišti v Bresso ve 20.30 hodin. Na „Slavnosti svědectví“ je očekávaná účast 300 000 návštěvníků. Světové setkání rodin skončí v neděli slavnostní bohoslužbou, které by se měl účastnit až milión věřících. Následně by měly s papežem, kardinály a biskupy poobědvat i vybrané rodiny.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou