Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Dokumet ČT o službě křesťanů u policie

Datum publikace1. 6. 2012, 12.38
TiskTisk

V neděli 3. června v 16.00 hodin uvede Česká televize v rámci cyklu Cesty víry televizní dokument 'Nastavit druhou tvář', který se zabývá závažnou otázkou jaká by měla být křesťanská odpověď na násilí a jak by měla vypadat služba věřících křesťanů v represivních složkách státu.

Dokument zastává názor, že navzdory množství závažných etických otázek, které s sebou aktivní služba v policii a armádě pro křesťany nese, je takováto služba jednou z legitimních odpovědí křesťanů na násilí a zlo ve světě.

V pořadu mimo jiné vystoupí generální prefekt Křesťanské policejní asociace mjr. Jiří Laňka nebo generální sekretář České biskupské konference a první český vojenský kaplan Mons. Tomáš Holub.

Součástí dokument jsou i záběry ze slavnostní bohoslužby za mír, svobodu a bezpečí v naší vlasti, která se konala u příležitosti osvobození a konce 2. světové války 8. 5. 2012 v kostele sv. Jana Nepomuckého na Hradčanech, a které se účastnili příslušníci Pohotovostní motorizované jednotky Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy, společně s příslušníky vojenské policie a Armády ČR.

Dokument, jehož režisérem a autorem scénáře je Bedřich Jetelina, připravilo brněnské studio České televize.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou