Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Slavný milánský stadion San Siro zaplnili biřmovanci

Datum publikace2. 6. 2012, 15.27
TiskTisk

Druhý den 28. italské pastorační cesty Benedikta XVI. do Milána se konala společná modlitba breviáře s kněžími, řeholníky, řeholnicemi a seminaristy v milánském dómu. Svatý otec se pak přesunul na fotbalový stadion San Siro, kde se setkal s biřmovanci milánské arcidiecéze. Jejich vysoký počet - na stadion přijelo na 70 tisíc lidí – pramení z faktu, že se v této diecézi pečuje o mladé ve více než tisícovce oratoří.

Milán: V sobotu 2. června 2012 přijel Benedikt XVI. na společnou modlitbu hodin do chrámu, kde jsou uloženy ostatky sv. Karla Boromejského.  Modlitba byla vedena v ambroziánském ritu. Kardinál Angelo Scola mu poděkoval, že i přes zemětřesení v oblasti severní Itálie, nezměnil svůj program a do Milána přicestoval. Na oběti zemětřesení papež myslel a připomněl, že „Bůh má účast na našem utrpení a my máme mít účast na utrpení druhých.“  Vyzval všechny k velkorysému daru na pomoc postiženým oblastem.  Modlitbu breviáře zakončila krátká návštěva krypty sv. Karla Boromejského, která se nachází pod hlavním oltářem. 
Milánská arcidiecéze je známá vysokým počtem oratoří. V tisíci těchto zařízení se schází mladí, kteří přijeli na Světové setkání rodin.  Stadion San Siro se zaplnil biřmovanci a jejich rodinami, kteří zde uvítali Benedikta XVI. „Na tomto slavném stadionu jste dnes hrdiny vy,“ oslovil biřmovance v homilii Svatý otec a dodal: „Dary Ducha Svatého prohloubí vaše společenství s Pánem. Buďte velkorysejší vůči druhým a nestavte do středu sami sebe. Ježíš bude po celý život vaším přítelem.“ Dále řekl: „Buďte velmi pozorní k přítomnosti Pána, možná vás volá. “ Program na stadionu doprovázely kreace mladých Miláňanů, kteří využili plochy stadionu k vytváření barevných obrazců. Pomocí šátků sestavili mj. symbol Ducha Svatého – holubici či závěrečné poděkování: 'Grazie', po kterém Svatý otec udělil všem požehnání.
Sobotní program bude ukončen slavnostní vigilií. Na večerní Slavnosti svědectví se očekává 300 tisíc návštěvníků. 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou