Lupa
Obsah Obsah
Portál

Papež vzkázal rodinám: důležitější je „být“ než „mít“

Datum publikace3. 6. 2012, 15.16
TiskTisk

Na milión věřících se v neděli 3. června 2012 zúčastnilo v lombardském Miláně papežské bohoslužby, jíž vyvrcholilo letošní VII. světové setkání rodin. V závěru bohoslužby pak Svatý otec Benedikt XVI. oznámil, že příští Světové setkání rodin se uskuteční za tři roky v americké Filadelfii.

Milán: 350 tisíci lidí se v sobotu 2. června 2012 v podvečer zúčastnilo v rámci VII. světového setkání rodin v milánském parku Bresso tzv. Slavnosti svědectví, které byl přítomen i papež Benedikt XVI. Svatý otec během této vigilie plné hudby a choreografie vyslechl osobní prožitky víry některých přítomných a také odpověděl na pět otázek, které se obzvlášť v dnešní době velmi vážně dotýkají rodinného života. Papež v závěru pozdravil telemostem obyvatele z oblastí postižených nedávným zemětřesením a ujistil je o modlitbách a pomoci, kterou se jim snaží poskytnout Caritas či další charitativní organizace.

Dnes slavil Benedikt XVI. opět v milánském parku Bresso mši svatou, které se účastnil téměř milión věřících z celého světa. „Žít vaše povolání není snadné. Zvláště dnes,“ uvedl ve své homilii k přítomným rodinám Svatý otec a vybídl je k životu v odvaze. Připomněl shromážděným, že rodiny jsou dnes ohrožovány především utilitaristickou mentalitou, která se z ekonomické oblasti nebezpečně šíří i do ostatních sfér lidského života a v této souvislosti připomněl zvláště mladým rodinám, aby toužili „spíše být než mít“. Ve své promluvě papež neopomněl oslovit ani věřící, kteří zakusili rozvod a vyzval je, aby „zachovávali jednotu se svými společenstvími,“ neboť zde mohou nalézt důležitou oporu ve své nelehké osobní situaci.

Na závěr bohoslužby se Svatý otec pomodlil s přítomnými rodinami, které v Miláně zastupovaly 90 národů celého světa, modlitbu Anděl Páně a při této příležitosti jim oznámil, že příští Světové setkání rodin se uskuteční v roce 2015 ve Spojených státech amerických, ve městě Filadelfie.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou