Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Noví absolventi kurzu Katecheta

Datum publikace5. 6. 2012, 11.32
TiskTisk

Pontifikální bohoslužbou v sobotu 9. června 2012 v 9.00 hodin v katedrále sv. Petra a Pavla, které bude předsedat brněnský biskup Vojtěch Cikrle, skončí další ročník kurzu Katecheta.

Brno: V sobotu 9. června 2012 se v brněnské katedrále sv. Petra a Pavla zúčastní slavnostní mše na sedmdesát absolventů kurzu Katecheta, kteří převezmou z rukou brněnského biskupa  Vojtěcha Cikrleho osvědčení o úspěšném absolvování kurzu. Čerství absolventi přijedou do Brna i se svými rodinnými příslušníky, kteří je během  téměř ročního kurzu podporovali.

Kurz Katecheta pořádá Biskupství brněnské v návaznosti na Teologický kurz. Je určen zájemcům z řad aktivních katolíků, kteří chtějí po dohodě s farářem pomáhat ve farní katechezi nebo v jiné pastorační činnosti. Řada z nich se do kurzu hlásí také proto, aby své znalosti a dovednosti uplatnili ve vlastní rodině. Kurz poskytuje účastníkům základní vědomosti a dovednosti z katechetických a pedagogických oborů, seznamuje se základy psychologie, nabízí vhled do služby katechety a pastoračních oblastí farnosti a informuje o stávajících pomůckách. Formou praktických workshopů umožňuje poznání a vyzkoušení konkrétních katechetických metod. V kurzu nechybí ani podněty k prohloubení duchovního života. V neposlední řadě je jeho přínosem i zážitek společenství církve,  vzájemná inspirace a výměna zkušeností.

 

Více na kc.biskupstvi.cz

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou