Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 23/2012

Datum publikace5. 6. 2012, 16.38
TiskTisk

Domácí zpravodajství se vedle dalších témat ohlíží za Nocí kostelů, avizuje blížící se Katolickou charismatickou konferenci či připomíná čtenářskou soutěž o cestu do Izraele.

Zahraniční rubrika si zpravodajským textem i komentářem všímá aféry, která zmítá Vatikánem. Jedná se o únik citlivých informací a média už pro ni našla označení „vatileaks“. Její pozadí je zatím nejasné.

Lidická tragédie je hlavním tématem nového vydání KT. Dvoustrana přináší příběh ženy, kerá přežila vyhlazení této středočeské obce. Zejména však představujeme čtenářům portrét zastřeleného lidického faráře P. Josefa Štemberky.

Výlety za hudbou vytipoval redaktor kulturní rubriky Jan Paulas. Letní hudební festivaly, mezi nimiž nechybí ani ty křesťanské, nabízejí možnost spojit duchovní zážitek i s kulturními prožitky.

Rodinná příloha Doma se věnuje diskutovanému vztahu dětí k češtině. Umíme ještě mluvit a psát česky? Vadí nám, jak se dnešní děti vyjadřují? Ty však hovoří právě tak, jak to slyší doma.

Noviny uzavírá rozhovor s Jiřím Haičmanem, ředitelem školy, která na sebe upozornila při státních maturitách úspěchem svých studentů. Nedílnou součástí KT je i TV a rozhlasový program prezentující vysílání zvláště televize Noe a Radia Proglas.

Více na www.katyd.cz a v Katolickém týdeníku, který najdete ve své poštovní schránce, případně ve vašem kostele.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou