Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Dokument si všímá traumat žen, které přistoupily na potrat

Datum publikace6. 6. 2012, 17.27
TiskTisk

V pátek 8. června proběhne od 19.30 v ústeckoorlické Malé scéně veřejná premiéra dokumentárního filmu věnovaného problematice potratů - Neviditelná bolest.

Ústí nad Orlicí: „Film vypráví příběh tří žen, které se bohužel dostaly do tak těžkých životních situací, že nakonec podstoupily umělé ukončení těhotenství. Film dále vypovídá o tom, jak toto velmi rychlé rozhodnutí, které ženy musí mnohdy udělat v průběhu pár týdnů, může mít obrovský vliv na celý jejich život,“ informuje režisérka dokumentu Gabriela Jakubcová.

Autorka se ve svém debutovém snímku pokusila postihnout problematiku tzv. postinterrupčního syndromu, tedy obtížného traumatického stavu po umělém potratu. „Je tu mizivá šance žen dozvědět se o těchto problémech, ať už to jsou psychické nebo fyzické problémy, problémy ve vztazích atd.,“ vysvětluje Gabriela Jakubcová důvod realizace svého projektu. Hudbu k dokumentu vytvořil hudebník, producent a člen kapely Chinaski Ondřej Škoch, s kamerou pomohl dokumentarista Martin J. Rýznar.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou