Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Adopce nablízko vysílá do světa další dobrovolníky

Datum publikace7. 6. 2012, 12.13
TiskTisk

V sobotu 9. června 2012 se v Salesiánském středisku Brně-Líšni koná čtvrtý ročník akce AKSANTI. Jedná se o slavnostní vyslání dobrovolníků v rámci projektu Adopce nablízko. Na 19 z nich vycestuje do osmi zemí světa, kde budou rok pomáhat dětem a mládeži bez nároku na honorář. Kromě Konga či Indie vycestují dobrovolníci i do Německa a Bulharska.

Brno:  AKSANTI znamená svahilsky „děkuji“. Stěžejní náplní dobrovolníků bude např. péče o děti ulice, výuka dětí na venkovských školách či organizace volnočasových aktivit pro děti ze sociálně vyloučených rodin. Před samotným odjezdem absolvovali všichni dobrovolníci důkladnou několikaměsíční přípravu, která jim pomůže adaptovat se na odlišné životní podmínky v zahraničí a zvýší tak efektivitu jejich práce. I po svém návratu se budou dobrovolníci nadále věnovat rozvojové problematice, podílet se na přípravě svých následovníků či stále na dálku podporovat projekty v místech, kde prožili několik měsíců svého života. Právě tento koloběh výrazně napomáhá k dlouhodobé udržitelnosti a efektivitě projektu Adopce nablízko. V průběhu večera se veřejnosti představí nejen dobrovolníci právě vysílaní, ale i ti současní a bývalí.

Každý návštěvník bude mít možnost ochutnat exotická jídla, vyzkoušet si autentické oblečení či zhlédnout výstavu předmětů z nejrůznějších koutů světa. Závěrem večera vystoupí Jaroslav Mikeš, který navštívil školy a střediska v Indii a Bangladéši, kde působí dobrovolníci z České republiky.

V neděli 10. června 2012 pak dobrovolníci dostanou požehnání na cestu při mši svaté v 8.30 hodin v tělocvičně Salesiánského střediska mládeže. Adopce nablízko je rozvojový projekt občanského sdružení SADBA, jehož prostřednictvím odjelo do světa již více než 100 dobrovolníků.

Více o tomto projektu naleznete na www.adopcenablizko.cz nebo na www.sadba.org

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou