Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Slovensko: Jiné formy vztahu nemohou být manželstvím

Datum publikace7. 6. 2012, 13.09
TiskTisk

Mons. Stanislav Zvolenský, předseda Konference biskupů Slovenska (KBS), vydal včera prohlášení, kterým reaguje na chystaný symbolický sňatek osob stejného pohlaví, který je plánovaný na 9. června 2012 v rámci happeningu Duhový Pride 2012 v Bratislavě.

Bratislava: „Vyjadřuji hluboké politování na tímto záměrem, kterým se relativizuje právní řád Slovenské republiky a usiluje se o změnu definice manželství. Snahy postavit jiné typy vztahů na úroveň manželství a rodiny odporují přirozenosti lidské společnosti a vedou k narušení jejích základů.“  Předseda KBS rovněž vyzývá všechny lidi dobré vůle, aby podpořili manželství a rodinu jako svazek jednoho muže a jedné ženy. „Přirozené manželství a rodiny přispívají jedinečným a nenahraditelným způsobem k dobru společnosti a jsou podmínkou její existence,“ dodává Mons. Zvolenský.

Na Slovensku není registrované partnerství legislativně povoleno - na rozdíl od České republiky, kde tento zákon platí již  od 1. července 2006.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou