Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT 24/2012

Datum publikace13. 6. 2012, 15.44
TiskTisk

Tematická dvoustrana se v době konání fotbalového Eura nemůže věnovat ničemu jinému než právě kopané. Sport a víra nemusí být a ani nejsou dva oddělené světy. Je to vidět i na probíhajícím turnaji?

Zpravodajství zaznamenalo mj. tradiční i netradiční oslavy svátku Těla a Krve Páně v Čechách, na Moravě i v zahraničí. Všímáme si také tureckých plánů na zákaz potratů.

Kulturní rubrika přináší recenzi velmi zajímavého filmu Nedotknutelní. Jedná se o francouzskou komedii o ochrnutém boháči a svérázném ošetřovateli. K divákům promlouvá skrze smích o závažných tématech.

Navštívili jsme pozoruhodnou farnost. V Českém Brodě otevírají o nastávajícím víkendu nové komunitní centrum. Seznámit se s ním tak mohou čtenáři předem.

Perspektivy se věnují na titulní straně poslednímu velkému českému schizmatu. Pokus o modernizaci křesťanství: o Církvi československé. Uzavírá je rozhovor s válečným veteránem. „Neuhnout kvůli lépe namazanému krající,“ dělí se o své životní zásady i zážitky z války podplukovník Jiří Pavel.

Noviny uzavírá tradiční tablo budoucích novokněží. Uvádíme údaje nejen o kněžských svěceních, ale i o primičních mších svatých.

Uvnitř tohoto vydání KT čtenáři naleznou speciální přílohu Cesty 121, občanského sdružení pomáhajícího stárnoucím a kněžím v nouzi.

Nedílnou součástí KT je i TV a rozhlasový program prezentující vysílání zvláště televize Noe a Radia Proglas.

Více na www.katyd.cz a v Katolickém týdeníku, který najdete ve své poštovní schránce, případně ve vašem kostele.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou