Lupa
Obsah Obsah
Portál

Kardinál Duka hostem ve studiu ČT 24

Datum publikace14. 6. 2012, 13.45
TiskTisk

Hostem středečního (13. 6. 2012) pořadu České televize  Interview ČT 24 byl kardinál Dominik  Duka. V rozhovoru s Bohumilem Klepetkem se jeho aktéři věnovali opět aktuálnímu tématu těchto dní, tedy zákonu o majetkovém narovnání, tzv. „církevním restitucím“. V obecnější rovině se zabývají i postavením katolické cirkve v české společnosti.

Ze záznamu pořadu na internetových stránkách České televize se tak mj. dozvíte názor pana kardinála na skutečnost, že, dle průzkumů, 80 % obyvatel republiky zákon o majetkovém narovnání odmítá, nebo zazní informace, proč nechce případné vymáhání zabavených majetků soudní cestou.

Přehledně zde také na jednom místě najdete komentáře pana kardinála k námitkám ze strany odpůrců tohoto zákona. Např. zde jasně vysvětluje, jak se stanovila výše finanční kompenzace za majetky, které nebudou moci být z různých důvodů vydány, nebo dementuje informaci o tom, že by se církev, po vydání majetků, měla stát největším lesním hospodářem v zemi. V neposlední řadě jsou v tomto rozhovoru také popsány základní obrysy strategie následného hospodaření s navráceným majetkem.

Na závěr rozhovoru také pan kardinál přidává svůj pohled na jev, který je někdy označován jako tzv. „český ateismus“ či na vztahy mezi církví a státem jako takové.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou