Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Slovenští salesiáni připravili film a knihy o Cyrilu a Metoději

Datum publikace21. 6. 2012, 17.49
TiskTisk

Na blížící se výročí 1150 let od příchodu Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu nezapomínají ani slovenští salesiáni a nakladatelství Don Bosco. Připravili totiž tři výjimečné formy zpracování života těchto věrozvěstů. Animovaný film 'Svatí Cyril a Metoděj', čtyřicetistránkový komiks se stejným názvem a unikátní česko-slovenskou knihu s názvem 'Proč právě Cyril a Metoděj?'.

Bratislava: Zatímco animovaný film a komiks je určen zejména nejmenším, kniha vladyky Cyrila Vasila SJ (arcibiskup a sekretář Kongregace pro východní církve) a Jaroslava Šebka (historik a publicista) zaujme především dospělé zájemce o problematiku.

'Komiks a film jsou určeny dětem, aby se i touto animovanou formou seznámily s našimi křesťanskými kořeny a se vzory, které je hodno následovat,' řekl Ján Miško, ředitel nakladatelství Don Bosco.

Animovaný film je zdrama dostupný na stránce www.donbosco.sk/video. Komiks naleznete v regálech křesťanských knihkupectví, nebo si jej lze objednat na adrese nakladatelství.

Česko-slovenská kniha mj. odpovídá i na otázky, proč je u nás vztah k věrozvěstům tak chladný, proč se k nim takřka nemodlíme či jaký je jejich odkaz pro dnešek. Kniha o 72 stranách vyšla v praktické edici Víra do kapsy.

Více informací na www.saleziani.skwww.donbosco.sk.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou