Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Konference o řeholním životě na Velehradě

Datum publikace26. 6. 2012, 14.03
TiskTisk

Konference vyšších představených ženských řeholí v ČR pořádá 24. - 26.6.2012 na Velehradě II. Konferenci o řeholním životě. Má téma Duchovní cvičení v řeholním životě a účastní se jí na šedesát zasvěcených sester a bratří z ČR.

Velehrad: Své příspěvky přednesou otcové jezuité prof. Pavel Ambros Th.D a Doc. Dr. Michal Altrichter Th.D a sestra ThLic. Luisa Karczubová Th.D z Centra Aletti v Olomouci. Přednášky jsou zaměřeny na téma práce s mohutnostmi duše ovlivňujícími vnitřní modlitbu (představivost, obrazotvornost, rozlišování duchů) a na plody této modlitby (revize života v jeho jednotlivých aspektech) vyplývající z konání duchovních cvičení dle konceptu sestaveného svatým Ignácem z Loyoly. Jeho myšlenky rozpracované moderním jazykem doplní vstupní přednáška zaměřená na biblické impulsy k duchovním cvičením, a rovněž exkurz do bohaté historie zkušeností církevních otců.

Konference o řeholním životě je prostorem vzdělávání a setkání, ale především místem vzájemného sdílení zkušeností zasvěcených sester a bratří. Mohou zde získat nové impulsy Ducha Svatého a sílu ke své službě lidem.

Autor: sr. Petra Liszková

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou