Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papež přicestoval do Severní Itálie k obětem zemětřesení

Datum publikace26. 6. 2012, 15.04
TiskTisk

Na krátkou návštěvu regionu postiženého zemětřesením Emilia Romagna přiletěl dnes 26. června 2012 v půl jedenácté Benedikt XVI. Helikoptéra papeže přepravila z Vatikánu do města Carpi. Během zhruba dvouhodinové návštěvy Svatý otec především mluvil s oběťmi této přírodní katastrofy.

Carpi: Benedikt XVI. si naplánoval cestu do obce Rovereto di Novi, aby si udělal představu o rozsahu škod. V minulých týdnech papež opakovaně vyzýval k pomoci postiženým a sám poslal 600 tisíc euro na podporu obětem zemětřesení.  Po příletu Benedikta XVI. uvítal na sportovním stadionu velitel italské civilní obrany Franco Gabrielli. Papež při té příležitosti mj. řekl: „Cítil jsem potřebu přijet, abych alespoň krátkou chvíli strávil mezi vámi. I v Miláně, kde jsem byl začátkem června na Světovém setkání rodin, jsem si přál přijet za vámi a častokrát jsem na vás myslel. Věděl jsem, že kromě toho, že jste utrpěli hmotné škody, byl zkoušen i váš duch.“

Následovala cesta do Rovereta di Novi, kde při zřícení kostela přišel o život i katolický kněz.  Papež poté hovořil na sportovním stadionu k politikům, biskupům, podnikatelům a věřícím.  Byl mezi nimi i nejvyšší představitel regionu Vasco Errani. Na závěr své krátké návštěvy papež oběti zemětřesení ještě jednou pozdravil.

Od 20. do 29. května otřásla regionem Emilia-Romagna série zemětřesení; 24 osob přišlo o život, stovky lidí byly zraněny. Na 8 tisíc jich muselo opustit svůj domov. Výše škod se vyšplhala na asi pět miliard euro.     

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou