Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 27-28/2012

Datum publikace4. 7. 2012, 15.23
TiskTisk

Natáčení filmu Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů začalo – a Katolický týdeník byl u toho. Hned na úvod tradičního letního dvojčísla přinášíme exkluzivní reportáže a rozhovory z natáčení na Velehradě.

Svůj názor na vznik filmu sděluje olomoucký arcibiskup Jan Graubner. Těsně před začátkem natáčení jsme o snímku hovořili také s jeho režisérem – Petrem Nikolaevem. Duchovní slovo k cyrilometodějskému svátku připravil biskup František Václav Lobkowicz.

Zpravodajství upozorňuje na útoky na křesťany v Keni, které mají na svědomí tamní radikální islamisté. Rubrika si dále všímá Roku víry (přinášíme k němu i komentář) a neobvyklého poutníka: trenéra italských fotbalistů na fotbalovém Euru.

Publicistika přibližuje historii poutí a oslav svátku sv. Cyrila a Metoděje, pravoslavný pohled na věrozvěsty a zabývá se posledním obdobím Mistra Jana Husa. Uvnitř listu čtenáři rovněž naleznou oblíbenou literární stranu, kde začíná již tradičně letní čtení na pokračování.

Příloha Doma se věnuje tématu Děti a prázdniny. Přináší tipy a zkušenosti při cestování s dětmi, případně rady, jak připravit dítě na jeho první tábor. Cyrilometodějské dvojčíslo přináší hned tři rozhovory se zajímavými osobnostmi. První je se Štěpánem Rakem – kytaristou, který letos vystupuje na velehradském koncertu Večer lidí dobré vůle. Ve druhém mj. o fotografování na poutích a duchovních akcích vypráví fotograf Jindřich Štreit. Noviny pak uzavírá rozhovor s výtvarníkem, který je dílem spjatý i s Velehradem: s Milivojem Husákem.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou