Lupa
Obsah Obsah
Portál

Den Brna 2012

Datum publikace10. 8. 2012, 14.36
TiskTisk

Oslavy Dne Brna na počest úspěšné obrany města Brna proti Švédům se letos konají ve dnech 18. a 19. srpna. Kulturní a duchovní program proběhne pod záštitou brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho a primátora statutárního města Brna Romana Onderky.

Brno: Impulzem pro rozhodnutí biskupa Cikrleho založit tradici oslav města Brna byl 15. srpen roku 1995, kdy si moravská metropole připomínala 350. výročí ode dne, kdy malá skupinka obránců města odolala útoku obrovské přesily švédských vojsk generála Torstensona a Brno nebylo dobyto.

Přáním organizátorů mezi jiným je, aby se Brňané seznámili s historií svého města, která ovlivnila i dění v tehdejší Evropě, a aby se nebáli být hrdými potomky našich hrdinných předků.

Den Brna se slaví vždy v sobotu okolo 15. srpna, svátku Nanebevzetí Panny Marie, která je od roku 1645 uctívána jako patronka a ochránkyně města.

Program naleznete na http://www.biskupstvi.cz/2012-06-25-den-brna.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou