Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 29/2012

Datum publikace18. 7. 2012, 13.54
TiskTisk

Odvolání trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka rozdělilo věřící na Slovensku a je stále zahaleno otazníky. Minulý týden vyvrcholila koncertem v centru Bratislavy podpora odvolanému arcibiskupovi. KT se pokouší zmapovat situaci na základě dostupných informací.

Domácí zpravodajství se ohlíží za velehradskou slavností a informuje o dalším postupu v majetkovém narovnání mezi státem a církvemi. Referuje o kritickém přístupu katolických biskupů a představitelů Ekumenické rady církví a Federace židovských obcí k politickému boji kolem narovnání.

Tematická dvoustrana přináší aktuální reportáže z proběhnuvší Katolické charismatické konference a exkluzivní rozhovor s hlavním hostem konference P. Danielem Angem. Zjistěte, čím po několik dní žilo na šest tisíc křesťanů na brněnském výstavišti.

Kulturní rubrika přibližuje příběh 22 hlav. Byli příslušníky SNB a odmítli se smířit s represemi proti nevinným věřícím lidem. Jejich osudy líčí dokument Matúše Demka.

Příloha Perspektivy přináší rozhovor s kardinálem Dominikem Dukou. Metropolita hovoří o tom, jaké jsou aktuální výzvy pro katolickou církev na starém kontinentě.

Noviny uzavírá rozhovor s Marií Hanákovou. Začala závodit až v šedesáti letech, a přesto se stala světovou šampionkou v běhu. Letos oslavila devadesáté narozeniny.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou