Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Pěší pouť na Velehrad spěje do závěrečných etap

Datum publikace20. 7. 2012, 13.23
TiskTisk

Cyrilometodějská pěší pouť z Levého Hradce na Velehrad pokračuje v srpnu dalšími čtyřmi etapami a směřuje ke konci. Začínat se bude putováním z městyse Náměšť na Hané do Olomouce. Poutníci 'české větve' se v této části již připojí k těm, kteří budou na Velehrad směřovat v rámci XII. ročníku poutě z Moravy.

Náměšť na Hané: Na sedmnáctikilometrovou trasu Náměšť na Hané -Olomouc se poutníci vydají 21. 8. 2012, a to ve 13:00 od zdejšího farního kostela sv. Kunhuty.

Následující den, ve středu 22. 8., se bude pokračovat do Křenovic u Kojetína; na čtvrtek je přichystána etapa z Křenovic do Cetechovic a v pátek se poutnická skupinka vydá do Buchlovic.

Celá Cyrilometodějská pěší etapová pouť potom vyvrcholí sobotní částí z Buchlovic na Velehrad. Zde bude v 11:30 sloužit mši svatou pro poutníky biskup Vojtěch Cikrle. Celá akce bude zakončena požehnáním v 15:00.

V případě zájmu o ubytování, je třeba se přihlásit do 10. 8. 2012 na e-mailu f.reichel@volny.cz.

Pro účastníky z Prahy nabízí organizátoři ještě dvoudenní zájezd, vč. noclehu a stravy. Po ukončení pouti by následovala prohlídka Archeoskanzenu v Modré u Velehradu. V neděli by byla na programu mše svatá v poutním kostele na Blatnické hoře (Blatnice pod Svatým Antonínkem) a prohlídka vykopávek v Mikulčicích. Odjezd mikrobusem z Prahy by byl 25. 8. brzy ráno, předpokládaná cena 800 Kč. Závazné přihlášky zasílejte do 7. srpna na e-mail f.reichel@volny.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou