Lupa
Obsah Obsah
Portál

Prohlášení předsednictví CCEE k situaci v Sýrii

Datum publikace20. 7. 2012, 12.33
TiskTisk

Již několik měsíců církev a celé mezinárodní společenství sleduje s velkou úzkostí a hlubokým smutkem eskalaci násilí v Sýrii, kde, jak se zdá, zbraně nahradily dialog.

St. Gallen: Doufáme, že státní orgány této země, lidé a všichni věřící bez rozdílu vyznání, budou vzhlížet k Bohu a hledat cestu, která pomůže zastavit veškeré nepřátelství, budou položeny  zbraně a lidé se vydají na cestu dialogu, smíření a míru. Tento konflikt přináší jen nevyhnutelný žal, zkázu a má vážné následky pro šlechetný syrský lid. Válka nikam nevede. Štěstí je možné dosáhnout jen společnými silami, rozhodně ne zneužitím síly jedné skupiny vůči druhé. 

Následující dny mohou být rozhodující pro výsledek této krize. Proto vyzýváme všechny evropské křesťany, aby se ještě více modlili za mír v tomto regionu. Naše víra nám dává naději, že řešení této krize je možné. Řešení, které je spravedlivé a konstruktivní, respektující zájmy všech. Je zapotřebí znovu nalézt prostor pro dialog o míru. Nikdy není příliš pozdě na pochopení toho druhého, vyjednávání a budování společné budoucnosti.

Jsme si jistí, že s Boží pomocí může zdravý rozum zvítězit a vytvořit klidné bydlení v harmonii,  pravdě, spravedlnosti, lásce, svobodě a respektování všech menšin, zejména místních křesťanů.

kardinál Péter Erdö, předseda CCEE

kardinál Angelo Bagnasco, místopředseda CCEE

arcibiskup Józef Michalik, místopředseda CCEE

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou