Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papež se modlí za oběti masakru v Denveru

Datum publikace25. 7. 2012, 13.08
TiskTisk

Benedikt XVI. slíbil, že bude ve svých modlitbách pamatovat na oběti střelby, která se odehrála v pátek v kině v americkém  Denveru.

Castel Gandolfo: V neděli po polední modlitbě Anděl Páně řekl papež shromáženým před svou letní residencí v Castel Gandolfo, že byl 'hluboce šokován nesmyslným násilím v Auroře v Denveru.' Ozbrojený muž v místním kině začal střílet do diváků, kteří šli na premiéru filmu 'Temný rytíř povstal.' Dvanáct z nich násilí nepřežilo a několik dalších desítek bylo zraněno.

Papež také vyjádřil lítost nad ztrátami lidských životů při katastrofě trajektu, který se potopil nedaleko Zanzibaru. 145 z 290 cestujících bylo zachráněno, 80 těl již bylo nalezeno, ale dalších 65 osob se stále pohřešuje.  Policie sdělila, že již není žádná naděje, že by někdo z pohřešovaných mohl být nalezen živý, což znamená, že by počet obětí mohl odpovídat polovičnímu počtu cestujících na palubě. 'Sdílím utrpení rodin a přátel obětí a zraněných, zejména dětí,' řekl papež. 'Ujišťuji vás všechny o mé blízkosti v modlitbě a uděluji vám své požehnání jako zástavu útěchy a síly ve vzkříšeného Pána.'

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou