Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zveřejněno poselství ke Světovému dni turismu

Datum publikace25. 7. 2012, 13.35
TiskTisk

„Turismus a energetická úspornost jako pohon udržitelného rozvoje“ je název poselství ke Světovému dni turismu, zveřejněného včera ve Vatikánu předsedou Papežské rady pro pastoraci migrantů a lidí mimo domov.

Vatikán: Předseda této papežské rady, kardinál Antonio Maria Veglió, se v poselství zamýšlí nad dopadem turistického ruchu na životní prostředí. Připomíná, že „církev má odpovědnost za stvoření a musí tuto odpovědnost projevovat také na veřejnosti“ (Benedikt XVI., Caritas in Veritate, 2009, 51). Turismus nelze redukovat na souhrn technických, politických či ekonomických parametrů, nýbrž je nutné jeho rozvoj doprovázet patřičnou etickou orientací. „Způsob, jakým lidstvo zachází s životním prostředím, je totiž ovlivněn tím, jak zachází samo se sebou a naopak,' upozorňuje slovy Svatého otce a dodává: „Pokud je společností respektována „ekologie člověka“, pak z toho má prospěch i ekologie životního prostředí.'

Světový den turismu, vyhlášený roku 1979 Světovou organizací OSN pro turismus (United Nations World Tourism Organization, UNWTO) připadá každoročně na 27. září.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou