Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Poutní místo Skoky u Žlutic bude živé po celý srpen

Datum publikace26. 7. 2012, 18.43
TiskTisk

Cyklus benefičních koncertů Živé Skoky, jejichž výtěžek bude použit na obnovu kdysi slavného poutního místa ve Skokách u Žlutic, pokračuje v měsíci srpnu. Stejně tak i výstava fotografiíí s názvem ZAPOMENUTÍ.

Skoky: 4. srpna od 18.00 hodin vystoupí v kostele Navštívení Panny Marie soubor Motus Harmonicus ve složení Isabella Shaw – soprán, Jakub Michl – viola da gamba, Kamila Dubská - cembalo. V podání tohoto souboru, který se orientuje především na interpretaci komorní a vokálně instrumentální hudby období renesance, baroka a klasicismu, zazní díla italských autorů.

Dne 10. srpna ve Skokách vystoupí Jan Spálený se skupinou Trio, 11. srpna představí folklór Chebska R. a V. Šulkovi a 24. srpna proběhne koncert legendární skupiny C&K Vocal. Začátek všech uvedených akcí je v 18.00 hodin.

V kostele Navštívení Panny Marie je po celé léto instalována výstava fotografií Heleny Kalendové s názvem ZAPOMENUTÍ, která zachycuje podobnou atmosféru židovských a sudetských hřbitovů, kde odpočívají ti, kteří kdysi žili vedle sebe, mnohdy dokonce i s podobnými jmény. V červenci a v srpnu je kostel otevřen prohlídkám denně od 10.00 do 18.00 hodin.

Dne 19. srpna proběhne v kostele Navštívení Panny Marie od 14.00 hodin poutní mše svatá.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou