Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 31/2012

Datum publikace1. 8. 2012, 13.24
TiskTisk

Nový chrámový prostor kláštera sester trapistek v Poličanech (střední Čechy) a jeho slavnostní svěcení představuje domácí zpravodajství.

To také zaznamenalo odjezd orelské cyklistické pouti do Věčného města. Třicítka jich vyrazila z Velehradu a už nyní jsou na více než sedmisetkilometrové pouti. Další parta se k nim přidá až v italské Padově. Smyslem poutě je projet cestu, kterou roku 867 podnikli sv. Cyril a Metoděj, když šli žádat o povolení sloužit liturgii ve staroslověnštině.

Zvláštní pozornost věnuje KT výročí, které připadá na 4. srpna. Celá strana je věnována osobnosti před dvaceti lety zesnulého kardinála Františka Tomáška. Vzpomínají na něj jeho nástupce kardinál Miloslav Vlk a jeho někdejší spolupracovník Bohumil Svoboda.

Tematická dvoustrana nese titul, jenž nikoho nenechává na pochybách, komu se bude věnovat: Abbé Pierre. V těchto dnech totiž uplyne sto let od narození Henriho Grouese, františkánského kněze, jehož celý svět zná právě jako abbého Pierra.

Perspektivy se v rozsáhlém materiálu věnují P. Josefu Toufarovi, respektive přinášejí ukázky z připravované životopisné knihy o tomto mučedníkovi komunistického režimu, která vyjde už na podzim.

Letnice 20. století. Pod tímto názvem vyšla nedávno kniha o Druhém vatikánském koncilu, jejímž spoluautorem je politolog Stanislav Balík. Rozhovor s ním uzavírá čerstvé vydání Katolického týdeníku.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou