Lupa
Obsah Obsah
Portál

Na sv. Vavřince na Sněžku částečně pěšky

Datum publikace6. 8. 2012, 18.11
TiskTisk

Jedním z vrcholů letního programu královéhradecké diecéze je svatovavřinecká pouť na Sněžku. Ta bude v obvyklém termínu, tedy 10. srpna 2012 od 12.00 hodin. Kvůli výstavbě nové lanové dráhy je ale od května mimo provoz horní úsek lanovky mezi Růžovou horou a Sněžkou, který část poutníků při své cestě na vrchol nejvyšší tuzemské hory používala.

Pec pod Sněžkou: Biskup Jan Vokál bude letos hlavním celebrantem - vloni jím byl jeho polský protějšek biskup Stefan Cichy. 

Poutníci, kteří chtějí vystoupat na Sněžku po svých Obřím dolem, se sejdou v 7.45 na parkovišti U kapličky. Po výstupu by se měli lidé z Čech a Polska sejít kolem 10.30 u Slezské boudy, následovat bude závěrečný výstup na nejvyšší českou horu, kde se v pravé poledne uskuteční mše svatá. Poutníci, kteří si na výstup netroufají, mohou vyjet lanovkou z Pece na Růžovou horu a poté stoupat na Sněžku zhruba 2,5 kilometru po turistické značce.

Očekává se účast prezidenta republiky Václava Klause.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou