Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Hostýn si připomene sto let od korunovace Panny Marie

Datum publikace9. 8. 2012, 11.42
TiskTisk

V sobotu 18. srpna 2012 proběhne na Svatém Hostýně pouť u příležitosti 100 let od korunovace zdejší milostné sochy Panny Marie s Ježíškem. Slavnostní mše svatá za účasti středoevropských biskupů proběhne od 10.15 hodin. Hlavním celebrantem bude olomoucký arcibiskup Mons. Jan Graubner, kázání se ujme nitranský světící biskup Mons. Marián Chovanec.

Svatý Hostýn: Program celodenní oslavy začne již v 7.30, kdy bude možno přijmout svátost smíření. Samotnou mši svatou svým zpěvem a hudbou doprovodí pětisetčlenný pěvecký sbor složený ze schol olomoucké arcidiecéze.

Pro poutníky jsou rovněž připraveny další mše svaté dle běžného pořadu bohoslužeb v bazilice, čtyři výstavy v Jurkovičově sále, výstava v Bystřici pod Hostýnem, předvedení nových zvonů či odpolední koncert dechové hudby na pódiu.

V následující den, neděli, bude obvyklý pořad bohoslužeb a na odpoledne se chystá divadelní představení pro děti i následný večerní koncert v bazilice.

Slavná sobotní mše svatá (10.15) proběhne v novém venkovním liturgickém prostoru, který se nachází v blízkosti svatohostýnské baziliky. Živě ji bude přenášet TV NOE.

Doporučuje se včasný příjezd, nejlépe v 8.00 do Bystřice pod Hostýnem. Další informace (mj. i o možnostech výjezdu autobusů na samotný Svatý Hostýn) naleznete na www.hostyn.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou