Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 32/2012

Datum publikace8. 8. 2012, 15.47
TiskTisk

Vděčnost za mnohaletou službu v čele církve i osobní vzpomínky pamětníků – to vše představuje titulní strana KT v souvislosti s připomínkou 20. výročí úmrtí kardinála Františka Tomáška.

Oslavu muže, který držel spoustu let církev v rezistenci vůči komunistickému režimu, nemohla zastínit ani tematika majetkového narovnání mezi státem a církvemi, které není po dvaceti letech stále ještě dořešeno. KT si tentokrát všímá předvolební kampaně České strany sociálně demokratické, která na majetkové narovnání tvrdě útočí. Kromě několika postřehů oslovených osobností přinášíme dokument, jenž představuje deset důvodů, proč by měl Senát při svém hlasování tento návrh schválit.

Zahraniční zpravodajství monitoruje (nejen) z náboženského, resp. církevního, pohledu kauzu skupiny Pussy Riot, jejímž členkám hrozí za protiputinovskou „modlitbu“ až sedm let vězení.

Tematická dvoustrana připomíná Editu Steinovou, která byla před sedmdesáti lety zavražděna nacisty. Dnes je spolupatronkou Evropy.

Rodinná příloha Doma se zaměřuje na „letní učení“ dětí. Mají se o prázdninách děti učit? Blíží se dny, kdy bude třeba začít s přípravou na usednutí do školních škamen.

Trapistky v Čechách! Usadily se v naší zemi a založily tu klášter. O životě trapistek hovoříme v rozhovoru (který noviny uzavírá) s jejich představenou Lucií Tartarou.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou