Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Žďár se již chystá na příchod mladých lidí

Datum publikace8. 8. 2012, 13.45
TiskTisk

Od pondělí 6. srpna se do Žďáru nad Sázavou postupně sjíždějí organizátoři Celostátního setkání mládeže, kterým město ožije od úterý 14. do neděle 19. srpna 2012. V tomto „přípravném týdnu“ budou dolaďovat program, stavět a zdobit pódium, chystat ubytovací a stravovací místa, ale také se společně připravovat na přijetí tisíců mladých lidí.

Žďár nad Sázavou: Ve Žďáře již od pondělí pracuje skupinka zvaná Centrum, tedy vedení přípravného týmu. Centrum koordinuje celou organizaci setkání a v jeho čele stojí Jan Balík, ředitel Sekce pro mládež České biskupské konference (pořadatel setkání). „Všichni jsou plní nadšení a očekávání, a někteří i plní starostí,“ přibližuje současnou atmosféru v přípravném týmu Marie Světničková, členka Centra a hlavní ekonomka setkání.

Do Žďáru už přijeli i členové režijní skupinky, aby přímo na místě nacvičovali a zdokonalovali výstupy, které připravují pro program na hlavním pódiu. Pozvolna se k nim přidávají mj. i členové liturgické skupinky, zpěváci, hudebníci.

Hlavní pódium, které se bude nacházet vedle zimního stadionu, se sice bude stavět až ve druhé polovině týdne, ale na místě se pracuje již nyní. „Už jsou postavené toalety a také buňky, takové malé kanceláře, ve kterých budou umístěny psychologické a gynekologické poradny,“ popisuje aktuální situaci hlavní manažer setkání Petr Diblík.

Podobu hlavního pódia již vymýšlí a jeho detaily postupně vytváří přípravná skupinka Výzdoba, která intenzivně pracuje už od července. „Koncepce pódia vychází z motta a loga setkání. Při její tvorbě jsme se inspirovali už existujícími vizuálními materiály setkání,“ prozrazuje vedoucí skupinky Kateřina Venyšová. Začínají se přivážet také objekty, které vytvoří jednotlivá zastavení na čtrnácti poutních cestách o Pouti rodin v sobotu 18. srpna.

Většina z více než 750 členného přípravného týmu dorazí do Žďáru ve středu 8. srpna večer, kdy bude „přípravák“ oficiálně zahájen.

Do Setkání samotného a jeho předcházející zhruba roční přípravy investují členové přípravného týmu celkem více než 116 000 hodin svého času. Celých 90 % připravujících je ve věku samotných účastníků, tedy od 14 do 30 let.

Setkání se zúčastní na 6 000 mladých lidí. Zájemci se stále mohou přihlašovat a mají také možnost přijet do Žďáru i bez předchozí registrace. K dispozici je jim elektronická přihláška, umístěná na webových stránkách setkání http://zdar2012.signaly.cz. Účastnický poplatek však později přihlášení uhradí v hotovosti na Centrální recepci, která se bude nacházet v areálu Střední průmyslové školy na ul. Studentská 1.

Lenka Češková

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou