Přinášíme otevřený dopis, kterým účastníci Celostátního setkání mládeže ve Žďáře nad Sázavou vyjadřují svou podporu zástupcům České biskupské konference, Ekumenické rady církví a Federace židovských obcí v otázce narovnání vztahů mezi církvemi a náboženskými společnostmi a státem.
Publikováno: 10. 8. 2012 13:22

Otevřený dopis – vyjádření podpory zástupcům České biskupské konference, Ekumenické rady církví a Federace židovských obcí

Vážený pane předsedo Sobotko,

děkujeme za Váš zájem o problematiku částečného navrácení církevního majetku a budoucího financování církví a náboženských společností, který ČSSD prezentuje v současné kampani. Za posledních 20 let, kdy mimo jiné i Vaše strana mohla tento problém již dávno vyřešit, zaznamenáváme tak intenzivní zájem poprvé.

My, mladí křesťané, kteří se v těchto dnech scházíme na Celostátním setkání mládeže ve Žďáře nad Sázavou, chceme tímto vyjádřit podporu konstruktivnímu přístupu a věcné argumentaci zástupců České biskupské konference, Ekumenické rady církví a Federace židovských obcí, kteří o nápravu tohoto problému usilují už od roku 1990.

Není těžké si spočítat, že budeme-li tento problém řešit do nekonečna, nebude situace prospěšná státu, církvím a náboženským společnostem ani občanům.

Domníváme se, že velkou pomocí a oporou by Vám mohli být ti poslanci ČSSD, kteří se dlouhodobě účastnili práce parlamentní komise vedené p. místopředsedou PS Parlamentu ČR Ing. Janem Kasalem. Jejich přítomnost byla přínosem a ukázala schopnost nacházet v této záležitosti přijatelné kompromisy.

S pozdravem a modlitbou

účastníci 5. celostátního setkání mládeže ve Žďáře nad Sázavou