Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Na Velehradě se setká mladá generace teologů

Datum publikace28. 8. 2012, 16.00
TiskTisk

Ve dnech 2.–4. září 2012 se na Velehradě uskuteční odborný seminář mladých teologů z českých zemí a Slovenska v rámci prvního setkání projektu „Velehradské dialogy“. Téma prvního setkání projektu zní „Cyrilometodějská tradice a jubileum 2013“.

Velehrad: Odborný seminář pořádaný Katedrou pastorální a spirituální teologie Cyrilometodějské teologické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci ve spolupráci s Centrem Aletti v Olomouci a Římskokatolickou farností Velehrad zahrnuje přednášky, workshopy a prezentace studentů a pozvaných hostů. Odborný seminář je součástí řešení dvouletého grantového úkolu Interní grantové agentury Univerzity Palackého Cyrilometodějské dědictví – lokální / univerzální.

Projekt Velehradské dialogy navazuje na proslulé ekumenické události spojené zásluhou olomouckého arcibiskupa Antonína Cyrila Stojana s Velehradem. Na setkání bude připraven plán dalších setkání nejmladší teologické generace různých křesťanských tradic, která na nich chce společně promýšlet aktuální témata české společnosti, náboženského života a teologické reflexe v duchu ekumenické spolupráce.

Setkání se uskuteční v nově otevřeném Velehradském domě sv. Cyrila a Metoděje. Projekt Velehradské dialogy je jedním z příkladů naplňování cílů projektu Velehrad – centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy, jehož nositelem je Římskokatolická farnost Velehrad.

Petra Číhalová, farnost Velehrad

 

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou