Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 35/2012

Datum publikace29. 8. 2012, 14.07
TiskTisk

Nejen billboardy s nataženou rukou preláta sápajícího se po měšci s penězi mají ČSSD dopomoci k úspěchu v krajských volbách. Poslední novinkou kampaně této strany je sloţenka s částkou, kterou prý občan zaplatí za vyrovnání státu s církvemi. Upozorňuje na to zpravodajství z domova. To také přibližuje slavení dožínek na Hané a na Slovácku a informuje o traťovém rekordu v běhu na Svatý Hostýn.

Zahraniční zpravodajství se věnuje válce v Sýrii – tamní konflikt se proměnil v otevřenou občanskou válku. Oběťmi střetu mezi povstalci a vládními jednotkami jsou i místní křesťané.

Tematická dvoustrana přináší ohlédnutí za jednou z výrazných osobností české církve: Metodějem Zavoralem. Ve své době za ním mířily na pražský Strahov davy lidí, aby slyšely jeho proslulá kázání. V těchto dnech by se dožil 150 let.

Jméno Jaroslav Hodík není čtenářům KT neznámé – někdejší dvorní fotograf listu připravil výstavu. V rozhovoru přibližuje nejen kouzlo fotografování, ale i svou konverzi a životní snímek.

Příloha Perspektivy se věnuje majetkovému narovnání mezi státem a církvemi. Není to téma pouze politicko-ekonomické, ale souvisí i s debatou o postavení církví a jejich společenském vlivu.

Noviny uzavírá rozhovor s hercem Davidem Švehlíkem o jeho obrácení, zkušenosti s pobytem v semináři i o tom, že před Bohem nelze utéct.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou