Lupa
Obsah Obsah
Portál

Policie měla cvičení na Petrově

Datum publikace31. 8. 2012, 9.18
TiskTisk

Koncem minulého týdne se v prostorách katedrály sv. Petra a Pavla v Brně na Petrově a v Diecézním muzeu uskutečnil výcvik v rámci Letního branně vzdělávacího semináře pořádaného Městskou policií Brno.  Včera (30. srpna 2012) pracovníci Odboru prevence Městské policie Brno v rámci sebevzdělávání navštívili expozici Diecézního muzea opět, již jako její návštěvníci.

Brno: V pátek 24. srpna se v prostorách katedrály sv. Petra a Pavla na Petrově a přilehlého Diecézního muzea uskutečnil výcvik v rámci Letního branně vzdělávacího semináře pořádaného Městskou policií Brno. Jak uvádí Hana Polívková z Diecézního muzea, jsou tyto semináře určeny pro účastníky a absolventy Senior akademie – vzdělávacích kurzů v oblasti prevence kriminality zaměřených na posluchače vyššího věku. Tentokrát bylo do programu zařazeno vedle krytů civilní obrany Husova a Nové Sady také Diecézní muzeum.

Během celého dopoledne se na Petrově vystřídalo téměř dvě stě  účastníků semináře. Na zdárný organizační průběh dne dohlíželi uniformovaní strážníci, pracovníci Diecézního muzea se ujali odborného výkladu a provedli návštěvníky v expozici Vita Christi i v katedrále.

'Podle okamžitých ohlasů z publika, zasvěcených debat i na místě vyřčených díků lze usuzovat, že vybrat objekt Diecézního muzea do plánu branně vzdělávacího semináře byl krok správným směrem. Někteří z návštěvníků již naše muzeum znali a mnozí další se poprvé lépe dozvěděli o tom, že brněnské podzemí skrývá krom pivnic a vojenských objektů také skvosty kulturního a duchovního dědictví. Celý den byl organizován s policejní precizností a podle přesného časového harmonogramu. Přesto nám ale bylo odpouštěno drobné překračování vymezené doby provázení, protože to bylo způsobeno především zvídavými otázkami publika, které ani po absolvování dlouhého programu nepolevovalo v pozornosti,' říká Hana Polívková.

O úspěchu a ohlasu akce svědčí i to, že sami pracovníci Odboru prevence Městské policie Brno si v rámci sebevzdělávání objednali komentovanou prohlídku expozice Diecézního muzea. 'Přišli včera v 15.45 hodin, tedy hned po konci jejich řádné pracovní doby, ' uzavírá Polívková.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou