Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Pouť národů na Maria Hilf s kardinálem J. Meisnerem

Datum publikace4. 9. 2012, 13.07
TiskTisk

Duchovní správa poutního místa Maria Hilf u Zlatých Hor na Bruntálsku srdečně zve poutníky na Pouť národů k Panně Marii Pomocné. Koná se v sobotu 15. září 2012 s mottem 'Sjednoceni vírou a láskou'. Mši svatou budou v 11.30 hodin sloužit biskupové z Německa, Polska a Česka. Hlavním celebrantem bude Joachim kardinál Meisner z Kolína nad Rýnem, koncelebranty budou ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz, opolský arcibiskup Alfons Nossol a další spolubratři v kněžské službě.

Zlaté Hory: Samotnou slavnou mši svatou (přenáší ji v přímém přenosu TV NOE) doplňuje celodenní program v areálu chrámu a přilehlých ambitech. Sobotní pouti bude 5. 9. 2012 předcházet předání ostatků Jana Pavla II. v Krakově. Zlatohorskému chrámu je předá kardinál Dziwisz (viz níže).

 

10.00 přivítání poutníků P. Stanislavem Lekavým a P. Petrem Tarlinskim

10.10 společná modlitba růžence

10.20 pobožnost křížové cesty na poutním místě

11.20 příprava ke mši svaté

11.30 mše svatá , kterou budou společně J.Em. Joachim kardinál Meisner z Kolína nad Rýnem, J. Ex. František Václav Lobkowicz, biskup ostravsko-opavský, J. Ex. Alfons Nossol, arcibiskup z Opole a další kněží a spolubratři.

Po mši svaté se uskuteční slavnostní intronizace a umístění ostatků  blahoslaveného Jana Pavla II.

14.00 Pobožnost ke cti Panny Marie a bl. Jana Pavla II.

 

Z Jeseníku pojede v tento zvláštní den autobus od kostela v 7.00 hodin a zastavuje na všech obvyklých zastávkách. Zpět z poutního místa je rovněž  zajištěn odvoz autobusem. Další informace na tel. 584 425 916 a www.mariahilf.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou