Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 36/2012

Datum publikace5. 9. 2012, 13.37
TiskTisk

Nové vydání otevírá zpravodajství, které se ohlíží za začátkem školního roku. Dočtete se mj. o tom, jak zahájili školní rok v jedné z pražských škol, kam zavítal kardinál Dominik Duka. Český primas také vzpomíná na svůj první školní den.

Zahraniční zpravodajství připomíná život zesnulého kardinála Carla Maria Martiniho, který zemřel minulý týden ve věku 85 let. Jednalo se o jednu z nejvýraznějších osobností současné katolické církve.

Ani tentokrát nezůstalo stranou zájmu redakce majetkové narovnání státu a církví. Je mu věnována strana publicistiky.

Kulturní rubrika zve na Svatováclavské slavnosti. Láká mj. na vystoupení zpěvačky Ireny Budweiserové, která vystoupí s gospely, spirituály a šansony.

Tematická dvoustrana nese titul Spory ve farnosti. Konfliktů nebývá ušetřeno žádné společenství, ani to farní. Jak řešit pře ve farnosti? Nabízíme pět modelových situací.

Děti a počítač – to je hlavní téma rodinné přílohy Doma. Od kolika let máme dítěti umožnit přístup k počítači? A jaká pravidla bychom měli nastavit, aby mu to bylo ku prospěchu?

Měl jsem od Boha úkol pomáhat spoluvězňům – tak zní titulek rozhovoru s Janem Janků, s mužem, kterého komunistický režim určil k likvidaci. Letos se dožívá devadesáti let.

Nové číslo Katolického týdeníku představuje čtenářům také vylepšenou grafiku a nové uspořádání novin.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou