Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Benedikt XVI. zvažuje příští rok návštěvu Kolumbie

Datum publikace6. 9. 2012, 16.30
TiskTisk

Do Vatikánu přicestovalo 37 kolumbijských biskupů na návštěvu ad limina Apostolorum, jedenáct z nich se včera (5. září 2012) setkalo na audienci se Svatým otcem. Benedikt XVI. při té příležitosti řekl, že zvažuje návštěvu Kolumbie. 

Vatikán: 'Papež podporuje naši zemi a zvažuje možnost navštívit příští rok města Cali a Barranquilla,' uvedl arcibiskup Darío de Jesús Monsalve, metropolita Cali. Benedikt XVI. vyjádřil obavy o osud unesených a tisíce nezvěstných v kontextu půlstoletí trvajícího ozbrojeného konfliktu. 'Ptal se s velkou starostlivostí na rukojmí držená nelegálními skupinami v kolumbijských horách. Apeluje na jejich propuštění. Ptal se rovněž na zavražděné, jejichž těla nebyla dosud nalezena,' uvedl metropolita Cali. V souvislosti s nedávno ohlášeným zahájením rozhovorů mezi vládou a Revolučními ozbrojenými silami Kolumbie (FARC) 'papež Kolumbijce vybídl, aby zasévali v lidských srdcích zrno trvalého pokoje,' dodal arcibiskup Monsalve.

Prezident Juan Manuel Santos minulý týden informoval, že rozhovory s povstalci probíhají už několik měsíců.

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou