Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Humanitární drama syrských uprchlíků

Datum publikace7. 9. 2012, 15.43
TiskTisk

Humanitární organizace vybízejí k další pomoci pro Sýrii zmítanou krvavým konfliktem. Potřebují ji jak Syřani, kteří kvůli občanské válce museli opustit své domovy, ale zůstali ve vlasti, tak každým dnem rostoucí zástupy emigrantů. Do pomoci se aktivně zapojují také křesťanské organizace.

Damašek: 'Situace v Sýrii se vymkla kontrole. Každý den umírají lidé a země krvácí. Stovky lidí každodenně přecházejí do Turecka, Libanonu, Jordánska a Iráku. OSN odhaduje, že Sýrii opustilo až půldruhého milionu lidí. Domovy muselo opustit také mnoho křesťanů. Většina z nich utekla do Damašku a do regionů na východ od Homsu a Hamy. Je to část Sýrie při hranici s Libanonem a říká se jí Křesťanská dolina (Wadi al-Nasara). Musí vyžít z vlastních prostředků, protože samy církve nejsou schopny pomáhat stále rostoucímu počtu potřebných. Mnoho lidí je bez práce. Organizace Open Doors zprostředkovává pomoc pro tyto křesťanské uprchlíky, dostávají potraviny, hygienické potřeby, matrace, deky. Děkujeme všem dárcům za modlitbu a za podporu projektů Sýrii, s apelem: Nepřestávejme se společně modlit,“ říká Tomasz Korczyński z polské větve křesťanské humanitární organizace Open Doors.


Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou