Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Křesťanští podnikatelé se opět sejdou v Praze a Olomouci

Datum publikace10. 9. 2012, 12.41
TiskTisk

V Praze a Olomouci se ve dnech 26. a 27. září 2012 uskuteční další setkání členů projektu „Kompas“, který sdružuje křesťanské obchodníky, manažery, podnikatele a živnostníky. Organizátoři chtějí zájemcům poskytnout odborné poradenství, nabídnout duchovní doprovázení a vést dialog o křesťanských hodnotách v podnikatelském prostředí. Sdružení si dále klade za cíl vzájemnou podporu členů a svědectví o křesťanských hodnotách.

Olomouc: KOMPAS, tedy sdružení křesťanských obchodníků, manažerů, podnikatelů a samostatně výdělečných osob, zve všechny zájemce na setkání, které se uskuteční v olomouckém Centru Aletti (Křížkovského 425/2) ve čtvrtek 27. září od 17.00 hodin. V průběhu setkání představí hlavní myšlenky projektu jeho iniciátor Jiří Jemelka. S promluvou nazvanou „Život a práce dle jezuity T. de Chardina“ se k účastníkům obrátí jezuita P. Josef Čunek a po něm vystoupí spolumajitel firmy Walmark Adam Walach s příspěvkem na téma „Životní a podnikatelské hodnoty“.

O den dříve, ve středu 26. září, se setkání uskuteční také pro ty, kteří mají do Olomouce daleko a raději přijedou do Prahy. Zde akce začne v 17.30 hodin v prostorách české provincie Tovaryšstva Ježíšova na Novém Městě (Ječná 2). I zde budou hovořit J. Jemelka a P. J. Čunek, jako třetí řečník však tentokrát vystoupí vedoucí katedry politologie a filosofie UJEP v Ústí nad Labem Daniel Kroupa s přednáškou na téma „Byznys a politika“.

Cílem projektu Kompas je pomoc křesťanských podnikatelům a živnostníkům jak po stránce odborné, tak duchovní. Pořádá proto například přednášky odborníků, které mají křesťanským podnikatelům usnadnit efektivní zvládání nároků jejich práce. Poskytuje však také duchovní formaci a doprovázení i možnost hledat u druhých radu či povzbuzení. Konečně chce být platformou dialogu o Bohu a křesťanských hodnotách a jeho členové mají nenásilně svědčit o křesťanských hodnotách ve společnosti. „I Ježíš pracoval dlouho jako tesař – živnostník,“ připomíná zakladatel Kompasu Jiří Jemelka.

Podrobné informace o iniciativě jsou zde: www.krestanskypodnikatel.cz.

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou