Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Nikodémova noc - setkej se s Ježíšem v noci

Datum publikace12. 9. 2012, 13.52
TiskTisk

Od 27. září 2012 se bude letos každý čtvrtý čtvrtek v měsíci konat v kostele Božího milosrdenství ve Slavkovicích u Nového Města na Moravě  Nikodémova noc.

Slavkovice: Nikodémova noc vzniká jako iniciativa otců pallotinů, kteří působí v brněnské diecézi při kostele Božího milosrdenství ve Slavkovicích. Setkání začíná každý čtvrtý čtvrtek v měsíci mši svatou ve 20.00 hodin. Po ní bude následovat adorace do půlnoci, během které bude možné přijmout svátost smíření, nebo popovídat si s knězem.

Název „Nikodémova noc“ navazuje na farizeje Nikodéma, člena židovské rady, který přišel za Ježíšem v noci. Nápad uspořádat tuto akci souvisí také s projektem „Noci kostelů“ a „Noci zpovědnic“. Je to další způsob jak hledat a nacházet cestu k Ježíši v dnešním uspěchaném světě.

Otcové pallotini zvou všechny do Slavkovic na Nikodémovu noc, která v roce 2012 proběhne v těchto termínech:  27.  září, 25. října, 22. listopadu a 27. prosince. Jak uvádí jeden z iniciátorů akce P. Wojciech Zubkowicz, SAC: 'Pokud bude zájem o tuto formu setkání s Pánem, Nikodémova noc bude trvale zařazena  do programu poutního místa ve Slavkovicích'.

Více www.slavkovice.cz

http://sac.pallotini.cz

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou