Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT 37/2012

Datum publikace12. 9. 2012, 12.28
TiskTisk

Nové vydání Katolického týdeníku opět neopomnělo tematiku majetkového narovnání státu s církvemi. Věnuje se mu mimo jiné i komentář P. Milana Badala. Schválení tohoto zákona Poslanecká sněmovna opět odložila.

Zahraniční zpravodajství přichází se zápasem o katolické voliče v USA. Kandidáti na amerického prezidenta se přesvědčili, že k získání přízně katolických voličů nestačí jen být katolíkem.

Strana publicistiky představuje Bílou Vodu u Javorníka a tamější právě otevřené muzeum, jež připomíná zdejší internaci řeholních sester v době komunistické totality.

Kulturní rubrika láká například k návštěvě prvního ročníku benefiční akce Musica Tereziana 2012. Dále upozorňuje na novou publikaci Katolického týdeníku, která právě vychází – má název Hospoda a jejím autorem je redaktor KT Jan Paulas.

Tematická dvoustrana nechává čtenáře nahlédnout tentokrát do světa liturgie. Pojednává o živém a důstojném slavení liturgie a o úpravách liturgických prostor u nás po posledním koncilu.

Pravidelná příloha Perspektivy se věnuje jedné z nejvýraznějších osobností českého katolicismu 20. století Silvestru Braitovi. Svým kázáním prý tento dominikán dokázal rozplakat i hrobníka. Zemřel před padesáti lety.

V rozhovoru KT představuje mikrobiologa Juraje Strausse, který má za sebou pohnutý život, stejně jako jeho bratr Pavol Strauss, slovenský katolický básník.

Uvnitř výtisku dále naleznou čtenáři kromě televizní a rozhlasové přílohy speciální přílohu věnovanou Hospicové péči.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou