Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Slavnostní zahájení postgraduálního studia církevního práva

Datum publikace2. 10. 2012, 12.34
TiskTisk

Dne 10. října 2012 v 10.00 hodin bude ve Vranově u Brna za přítomnosti ordinářů nových studentů slavnostně zahájeno postgraduální studium kanonického práva, které organizuje Akademie kanonického práva (www.akademie.biskupstvi.cz) ve spolupráci s Katolickou Univerzitou v Lublinu.

Brno: Projekt Akademie kanonického práva vznikl z přesvědčení, že kanonické právo má nezastupitelné poslání v životě církve a zaujímá v ní úlohu, kterou papež Pavel VI. označil jako „diakonii práva“. Tuto službu církev vtělila do kánonů Kodexu kanonického práva, který, pokud je poznáván a uváděn do praxe, se stává nebývalým nástrojem růstu církevního společenství ke svatosti, a to ve svých konkrétních dimenzích každodenního života.

Akademie kanonického práva je církevní instituce zřízená brněnským diecézním biskupem Mons. Vojtěchem Cikrlem. Poslání této veřejné právnické osoby je poskytovat odbornou pomoc věřícím, kteří pracují na církevních soudech nebo vykonávají činnost v jiných oborech kanonického práva. V rámci svého apoštolátu Akademie zprostředkovává studium ve studijních programech kanonického práva. Kromě odborné pomoci poskytuje též duchovní podporu pracovníkům církevních soudů v rozvoji a ve zvyšování úrovně jejich vzdělanosti v oblasti kanonického práva  i v pomocných oborech.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou