Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Rakousko: Na duchovní rozhovor mezi nákupy

Datum publikace18. 9. 2012, 16.38
TiskTisk

Již deset let funguje společné zařízení katolické a evangelické církve v Rakousku, které nabízí prostor k duchovnímu rozhovoru uprostřed nákupního centra. 'Der Brunnen' (Studna) v innsbruckém nákupním středisku zaznamenala dosud na 55 000 návštěvníků.

Tyrolsko: Možnost duchovního rozhovoru či jen načerpání sil uprostřed nákupů v innsbruckém nákupním středisku již využilo na 55 000 lidí.  Insbrucký generální vikář Ernst Jäger označil toto zařízení za projekt budoucnosti. 'Církev musí být přítomná na rozličných místech, pokud chce být skutečným kvasem světa.' Pro evangelického superintendanta Oliviera Dantineho je v projektu 'Der Brunnen' především patrná církev sloužící, která se na místech běžného života zajímá o vše lidské. Vedoucí projektu Hannes Hess řekl, že církev má rozeznávat znamení doby: 'Lidé se chtějí scházet k rozhovorům a vyhledávají místa klidu a pokoje.' Přítomnost cíkve v nákupním centru nevnímá jako něco nezvyklého: 'Církev byla i v minulosti přítomná na tržištích, mezi obchodníky.“' 

Ekumenickou inciativu založil před deseti lety katolický kněz a psychoterapeut P. Gebhard Ringler a evangelička Gerlinde Busse. Od té doby získal projekt, na kterém se dobrovolně podílí třicet mužů a žen, v Rakousku mnoho ocenění.

Každý druhý návštěvník centra využil nabídky kvalifikovaného rozhovoru, který se především točil kolem otázek životní orientace a psychických problémů. V každém šestém rozhovoru šlo o témata mezilidských vztahů, v každém desátém se jednalo o otázkách víry.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou