Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Romská pouť na Svatém Kopečku již v sobotu

Datum publikace18. 9. 2012, 14.38
TiskTisk

I letos se na Svatém Kopečku u Olomouce sejdou Romové z mnoha koutů republiky, aby se zúčastnili tradiční Romské pouti. V sobotu 22. září 2012 tak na tomto významném poutním místě proběhne nejen mše svatá, ale připraven je i bohatý odpolední program plný tance, hudby či atrakcí pro děti.

Svatý Kopeček: Čtrnáctý ročník pravděpodobně největší pouti svého druhu u nás bude zahájen v 10.00 průvodem alejí z blízkých Samotišek k bazilice. Pracovníci Komunitního centra Khamoro Charity Olomouc do této části přichystali soutěžní duchovní program pro mladší účastníky akce.

V 11.00 se setkají všichni poutníci u Wolkerova kříže pod kostelem, odkud vyjdou průvodem do zdejší baziliky, kde proběhne mše svatá celebrovaná romským knězem Vojtěchem Vágaiem. Liturgii bude hudebně doprovázet romská kapela Jekh Drom z Križovej vsi na Slovensku, jejímž členem je i Ján Mižigár, který ztvárnil hlavní roli ve filmu Cigán.

Dalším profesionálním hostem letošní pouti bude kapela Imperio z Přerova, která vystoupí v odpoledním kulturním programu, který začne od 12.30 v ambitech za svatokopeckým chrámem. V současné době je přihlášených na deset dalších hudebních i tanečních souborů z celé České republiky.

Konec celé akce je plánován na 16.30 hodin.

Organizátorem akce je Středisko Khamoro pro etnické menšiny Charity Olomouc.

Těšíme se na vás. Savore amen lošanas pe tumende.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou