Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT 38/2012

Datum publikace19. 9. 2012, 12.24
TiskTisk

Papež Benedikt XVI. se rozhodl promluvit o míru a toleranci přímo v jámě lvové – na Blízkém východě. O cestě informuje zahraniční rubrika nového vydání KT.

Redaktoři domácího zpravodajství se vypravili např. do prachatického hospice, kde byl otevřen Domov Matky Vojtěchy pro pacienty trpící Alzheimerovou chorobou.

Kulturní rubrika se ohlíží za zesnulým hercem Radoslavem Brzobohatým, který se nesmazatelně zapsal do paměti českého diváka svými rolemi v televizních inscenacích, filmech i divadelních představeních.

Tematická dvoustrana nese titul Mučedníci církve. Dva totalitní režimy 20. století daly církvi řadu mučedníků z řad kněží, řeholníků a laiků, jejichž jména by neměla být zapomenuta.

Pravidelná rodinná příloha Doma je věnována nadaným dětem. Máte doma mimořádně nadané dítě? Pak jistě víte, že to není jen důvod k jásání, ale vyvstávají s ním i nečekané starosti. Dozvědět se o nich mohou více i ti, kteří se s talentovanými dětmi dosud nesetkali.

Noviny uzavírá rozhovor se Zdiradem Čechem. Z jeho výtvarné dílny pocházejí znaky řady obcí a církevních hodnostářů, ale také biblické ilustrace, které využívají kněží i katecheté.

Uvnitř výtisku dále naleznou čtenáři kromě televizní a rozhlasové přílohy speciální přílohu Caritas věnovanou práci katolické charity.

Upozorňujeme čtenáře, že svatý Václav  'přiveze' nový web Katolického týdeníku, který lze nalézt na  www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou