Lupa
Obsah Obsah
Portál

Papež Benedikt XVI. navštíví začátkem října italské Loreto

Datum publikace29. 9. 2012, 10.55
TiskTisk

Tiskové středisko Svatého stolce zveřejnilo program cesty Benedikta XVI. do italského Loreta. Papež navštíví mariánské poutní místo 4. října 2012, přesně padesát let po historické pouti bl. Jana XXIII. před zahájením Druhého vatikánského koncilu.

Vatikán: Přílet Svatého otce je plánován na desátou hodinou dopolední do mládežnického centra bl. Jana Pavla II. v Montorso. Papež se odtud odebere do Svaté chýše k adoraci a modlitbě k Panně Marii Loretánské. Poté bude sloužit mši svatou na náměstí před loretánskou svatyní.

Odlet do Vatikánu je plánován na pátou hodinu odpolední. Benedikt XVI. chce přímluvám Matky Boží, která je v Loretu uctívána již více než sedm století, svěřit nadcházející Rok víry a práci biskupské synody o nové evangelizaci.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou