Lupa
Obsah Obsah
Portál

Rada evropských biskupských konferencí zasedá v St. Gallen

Datum publikace26. 9. 2012, 23.45
TiskTisk

Hlavním tématem plenárního zasedání Rady CCEE, které se uskuteční 27. – 30. září 2012 ve švýcarském St. Gallen, je:  'Sociální a spirituální výzvy dnešní Evropy'. Českou biskupskou konferenci bude letos reprezentovat její generální sekretář, Mons. Tomáš Holub. 

St. Gallen: Předsedové biskupských konferencí Evropy se sejdou nad aktuálními otázkami sociálních a spirituálních výzev starého kontinentu, který v současnosti trpí krizí hodnot. Dalšími tématy plenárního zasedání jsou 'Diskriminace křesťanů v Evropě' a 'Pronásledování křesťanů ve světě'.

Na programu konference, na níž je očekávána účast téměř padesáti biskupů a kardinálů, budou i témata jako je Evropská unie, jubileum Druhého vatikánského koncilu a nadcházející Rok víry. Konferenci povedou předseda Rady evropských biskupských konferencí, kardinál Peter Erdö (Maďarsko), kardinál Angelo Bagnasco (Itálie) a arcibiskup Józef Michalik (Polsko).

Město St. Gallen bylo pro zasedání vybráno mj. i proto, že si v tomto roce připomíná 1400 let od příchodu sv. Havla - St. Gallus, po němž je město i celý kanton pojmenován. (Ostatky tohoto irského misionáře přitom najdeme i v pražském kostele sv. Havla.)

Plenární zasedání zakončí nedělní Mše národů naplánovaná do katedrály v St. Gallen.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou