Lupa
Obsah Obsah
Portál

Pastorační projekt Nikodémova noc má své logo

Datum publikace2. 10. 2012, 14.39
TiskTisk

V předvečer svátku sv. Václava se poprvé v České republice uskutečnila Nikodémova noc. Otcové pallotini dnes představili i oficiální logo tohoto pastoračního projektu. Ke stažení zde.

Slavkovice/Brno: Ve čtvrtek, 27. září 2012, v předvečer svátku sv. Václava, se v kostele Božího milosrdenství ve Slavkovicích u Nového Města na Moravě poprvé uskutečnila Nikodémova noc.

Setkání začalo mší ve 20.00 hodin, které se zúčastnily desítky věřících. Během bohoslužby zazněl také pozdrav brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho, ve kterém mimo jiné uvádí: „Před dvěma tisíci lety prožíval nevyřešené věci svého života i jeden vzdělaný a vysoce postavený muž jménem Nikodém. Na to, co jej trápilo a na co hledal odpovědi, potřeboval někoho, komu by mohl důvěřovat, a také tmu noci, aby každý neviděl kam a za kým jde. Pro Nikodémy dnešních časů (a není jich málo) je nabízeno setkání s týmž Ježíšem. A tak vás vybízím k modlitbám a podle možností i k postům za Nikodémy dnešních dnů a stejně tak i za ty, kteří pro ně budou na místě Ježíše Nazaretského.

Po mši svaté následovala adorace, během které byli pro svátosti smíření a duchovní rozhovory přítomni tři kněží. Adoraci zakončilo požehnání o půlnoci.

Další Nikodémova noc se bude konat ve Slavkovicích ve čtvrtek 25. října 2012.

V katedrále sv. Petra a Pavla v Brně na Petrově proběhne již tento pátek 5. října 2012 od 20.00 hodin.

Více informací na www.slavkovice.cz  nebo tel. čísle: 566 502 855, 857.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou