Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 40/2012

Datum publikace3. 10. 2012, 13.24
TiskTisk

„Proste sv. Václava o zdravý rozum pro nás všechny!“ – touto výzvou zakončil své kázání ve Staré Boleslavi biskup František Radkovský na již desátém ročníku Národní svatováclavské pouti. Reportáž přináší domácí zpravodajství.

Celou promluvu plzeňského biskupa Radkovského, včetně fotogalerie mohou zájemci nalézt na nových stránkách KT www.katyd.cz.

Zahraniční rubrika si všímá zejména příčin nevole a bouří protestů v islámském světě, které vyvolal film Nevinnost muslimů urážející proroka Mohameda. Stranou pozornosti KT nezůstalo pozdvižení, jež vyvolalo u našich západních sousedů stanovisko německých biskupů týkající se církevní daně.

Publicistika je tentokrát věnována krajským volbám. Politolog a kněz se zamýšlejí nad nadcházejícími krajskými volbami. Oba odhalují, že v nich jde o víc, než se na první pohled zdá.

Tematická dvoustrana je věnována výročí II. vatikánského koncilu. Od jeho svolání uplyne tento měsíc neuvěřitelných padesát let. Stal se zlomovou událostí v životě církve nejen 20. století – živou výzvou je i dnes!

Pravidelná rodinná příloha Doma je tentokrát věnována dětem a jejich nemocem. Poradí například, co s nástupem podzimních infekcí dělat, abychom doma neměli pořád nemocné dítě.

V rozhovoru s Evou Lukášovou, který KT uzavírá, se čtenáři vydají po stopách šatiček Pražského Jezulátka .

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou