Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Setkání chrámových sborů plzeňské diecéze v Boru

Datum publikace3. 10. 2012, 12.18
TiskTisk

14. ročník Setkání chrámových sborů plzeňské diecéze proběhne v sobotu 6. října 2012 v kostele sv. Mikuláše v Boru u Tachova, a to za účasti biskupa Mons. Františka Radkovského.

Bor u Tachova: Program Setkání chrámových sborl plzeňské diecéze zahájí v 8.30 hodin mše svatá, při níž zazní zpěvy z  gregoriánského chorálu v podání plzeňské Scholy Cantorum, která působí při katedrále sv. Bartoloměje.

Ve 13.00 hodin se uskuteční přehlídka sólových vystoupení jednotlivých sborů.

Od 17.00 hodin vyvrcholí celá akce společným koncertem, při němž budou účinkovat všechny zúčastněné sbory, celkem zde zazní hlasy téměř 130 zpěváků. Na programu jsou díla mistrů dob dávných: J. P. Palestriny, J. S. Bacha, ale i relativně nedávných: A. Brucknera a i současných autorů, jako jsou např. B. Korejs, St. Jelínek,  F. Fresi.

Návštěvníkům přinese hluboký zážitek zpěv neobvykle velkého sboru s krásným repertoárem v nádherném prostředí borského chrámu sv. Mikuláše. Pro zájemce bude též během celého dne zpřístupněna čerstvě opravená Borská Loreta.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou