Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Sekce pro mládež ČBK vstupuje do nového školního roku

Datum publikace9. 10. 2012, 11.09
TiskTisk

Ve dnech 3. a 4. října 2012 proběhlo v Češkovicích u Blanska zasedání Sekce pro mládež České biskupské konference (ČBK). Hlavními tématy byla reflexe Celostátního setkání mládeže, příprava programů k Roku víry a Cyrilometodějskému jubileu i organizace kurzů animátorů mládeže. Z tohoto setkání již máme některé zajímavé výstupy. 

Češkovice: Ohlédneme-li se ještě za Celostátním setkáním mládeže ve Žďáru nad Sázavou, je třeba s potěšením konstatovat, že hmatatelným plodem této akce je zvýšený zájem o kurzy animátorů mládeže. O tuto formu práce s mladými věřícími vrstevníky projevilo zájem 200 nových přihlášených, takže se přípravě na  výkon animátorské činnosti bude v novém školním roce věnovat na 450 frekventatnů těchto kurzů. I tomuto byla při zasedání věnována patřičná pozornost.

Zajímavým výstupem z češkovické akce je jistě i informace o tom, že Sekce koncem října vydá na DVD film dokumentující setkání ve Žďáru a CD s výběrem z hudebních vystoupení kapel doprovázejících tuto významnou událost v životě české církve. Nakladatelství Paulínky se potom přidá s knihou 'Ovoce Ducha', ve které jsou shromážděny promluvy přítomných biskupů, svědectví a kronika setkání.

V další části výjezdu Sekce pro mládež byla věnována pozornost zmíněným přípravám na nadcházející Rok víry a oslavy cyrilometodějského jubilea v roce 2013. Rok víry vnímají členové diecézních center pro mládež jako příležitost, jak s mladými lidmi prohloubit znalosti obsahu víry a zároveň i osobní prožívání víry jako vztahu s Ježíšem, a to uprostřed církve. Téma Roku obohatí především pravidelné programy pro mladé a zároveň bude inspirovat i různé specifické aktivity. Například webový portál www.signaly.cz chystá na každý měsíc speciální diskusní téma, které se bude vztahovat k prožívání víry i k závěrům Druhého vatikánského koncilu a připravuje česko-anglickou četbu katechismu pro mladé YOUCAT. Podobně i časopis IN! – dívčí svět již začal svým čtenářkám přinášet články, které jim z různých pohledů pomohou k prohloubení víry.

Na řadu přišlo také připravované světové setkání s papežem, které bude již  v příštím roce v Rio de Janeiru. I duchovní příprava na toto setkání bude, dle závěrů ze zasedání Sekce pro mládež, orientována právě na téma víry (viz výše).

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou