Lupa
Obsah Obsah
Portál

Mezinárodní vězeňské společenství zve na zajímavé akce

Datum publikace9. 10. 2012, 12.21
TiskTisk

Ve dnech 18.-20. října 2012 pořádá Mezinárodní vězeňské společenství, o. s., zajímavý seminář restorativní justice věnovaný programu Zacheův strom (Sycamore Tree Program). Tato organizace se rovněž i letos  připravuje na zasílání vánočních dárků dětem, které mají rodiče ve výkonu trestu.

Praha: Říjnový (18.-20. října 2012) seminář o programu Zacheův strom, který povede americká lektorka Lynette Parker, proběhne v prostorách Farního klubu ve Františkánské zahradě (Jungmannovo náměstí 18, Praha 1). Bude tlumočen do češtiny a absolventi tohoto třídenního setkání získají certifikát. Účast je bezplatná, leč je třeba se, z důvodu omezené kapacity, co nejdříve přihlásit na info@prisonfellowship.cz či telefonu 602 308 210. Více informací naleznou zájemci na www.prisonfellowship.cz nebo www.facebook.com/mvscr.

Další pozoruhodnou aktivitou Mezinárodního vězeňského společenství je zasílání vánočních dárků dětem, které by je jinak nedostaly; jejich rodiče totiž jsou ve výkonu trestu. Ve spolupráci s věznicemi posílají dobrovolníci dárky do nejpotřebnějších rodin.  Dítě dostává dárek jménem rodiče a spolu s jeho osobním dopisem. Tím je tento program s názvem andělský strom unikátní pro dítě, rodiče i celou rodinu odsouzeného. Pokud vás program zaujal, více informací opět najdete na webu. Již nyní se do něj můžete na výše uvedených kontaktech přihlásit.

Program Zacheův strom je vězeňský program restorativní justice, který spojuje vzájemně nesouvisející oběti a pachatele, aby mohli diskutovat o zločinu a jeho dopadech. Název pochází z příběhu o celníku Zacheovi a jeho setkání s Ježíšem (Lukáš 19,1-10). Tento příběh umožňuje účastníkům programu studovat vliv zločinu na oběti, pachatele a společnost. Vězni mají příležitost pochopit, jakou újmu trestná činnost přináší jak obětem, tak i společnosti. Oběti mají příležitost pochopit lidskou stránku vězňů a zpracovat svoje vlastní zkušenosti takovým způsobem, který napomáhá k jejich uzdravování. Výzkumy ukázaly, že pachatelé, kteří prošli tímto programem, vykazují významné změny ve svých přístupech, které snižují pravděpodobnost, že se po propuštění dopustí recidivy.

Mezinárodní vězeňské společenství v České republice vzniklo v roce 2010.  Od června 2011 je české společenství součástí největšího světového křesťanského sdružení v oblasti vězeňství Prison Fellowship International, které pracuje ve více než 120 zemích a jehož vznik se datuje do roku 1976. MVS je křesťanská dobrovolnická organizace bez rozdílu vyznání a je oficiálně registrována jako občanské sdružení.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou